Retour / Annuleren

Retourproces

 1. Meld je retour aan via het digitale retourformulier. Vul alle informatie in voor een snelle afwikkeling.
 2. Verpak de artikelen goed in de originele verpakking om beschadiging te voorkomen.
 3. Plak de naam van afzender en het ordernummer op de verpakking (of stop het in de doos).
 4. Verzend de artikelen naar het retouradres. Let op: dit is een ander adres dan het kantooradres!
 5. Wij controleren de retouraanvraag en de ontvangen artikelen op de voorwaarden en garantie.
 6. Je ontvangt een bevestiging van de retouraanvraag.
 7. Indien de retour in orde is, betalen wij het aankoopbedrag* binnen 15 werkdagen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht. 

*De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Retouradres

BouwJeEigenSauna Klantenservice
Valkenswaardseweg 29a
5595 XB, Leende
Nederland

Print hier het adres.

Voorwaarden

 • Er geldt een bedenktijd van 14 dagen vanaf het moment dat je de bestelling hebt ontvangen. Binnen deze termijn kan je de artikelen retourneren.
 • De artikelen dienen compleet, ongebruikt en (indien mogelijk) in de originele verpakking te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de schade.

Uitzonderingen

Een aantal producten kunnen niet geruild of geretourneerd worden:

 • Producten die overeenkomstig jouw wensen/specificaties zijn aangepast, verzaagd of op maat gemaakt
 • Geopende verbruiksartikelen (zoals bijvoorbeeld saunageuren, zeep, ...)
 • Producten die beschadigd of incompleet zijn

Wanneer je zeker wilt weten of je een product kunt ruilen, neem dan contact met ons op (T. +31 (0)85 0600 983 of E. info@bouwjeeigensauna.com).

Beschadigingen en volledigheid

Controleer de bestelling na ontvangst direct op beschadigingen en volledigheid.

 • Accepteer geen beschadigde verpakkingen.
 • Controleer altijd of het aantal verpakkingen van een zending (meestal aangeduid met de term 'Colli') overeenkomt met de hoeveelheid ontvangen verpakkingen.

Wanneer de zending beschadigd, verkeerd of incompleet is verzoeken wij je contact met ons op te nemen (T. +31 (0)85 0600 983 of E.info@bouwjeeigensauna.com. Bij beschadigde artikelen vragen wij je enkele foto's het beschadigde product aan ons te sturen. We zoeken dan in overleg naar een oplossing. De kosten voor het retourneren van de producten (verzendkosten) zijn in deze gevallen ten laste van BouwJeEigenSauna.com.

Kosten

Het is van belang dat een retourzending altijd vooraf aan BouwJeEigenSauna.com via het digitale retourformulier wordt aangemeld. BouwJeEigenSauna kan dan beslissen wat de beste oplossing is. Zo kan het voorkomen dat de waarde van een te retourneren product te laag is ten opzichte van de kosten voor verzending. Er wordt dan gezocht naar een andere oplossing.

Producten die niet voldoen aan jouw verwachtingen, te veel bestelde producten of dergelijke meer kan je ook binnen 14 dagen retourneren. De kosten voor het retourneren van de producten (verzendkosten) zijn in deze gevallen ten laste van de klant.

 

Wanneer BouwJeEigenSauna.com een verkeerd of defect product heeft gestuurd, of wanneer BouwJeEigenSauna.com op een andere manier een fout heeft gemaakt dan zijn de kosten voor het retourneren voor BouwJeEigenSauna.com. Deze verzendkosten worden verrekend bij het crediteren van jouw order binnen 15 werkdagen na ontvangst van de retourzending. Let op, wij betalen enkel aanvaardbare gangbare verzendkosten zoals worden aangerekend door de gangbare pakketdiensten (zoals UPS, DPD, Post.nl, B-post & B-pack en dergelijke) worden aangerekend. Neem bij twijfel contact met ons op.

Voor het retourneren van pallet- of lengtevracht zal het transport worden georganiseerd door BouwJeEigenSauna.com via onze eigen transporteur. Er wordt dan een afspraak gemaakt over het tijdstip van afhalen. Afhankelijk van de reden van terugzending zijn de kosten voor de klant, danwel voor BouwJeEigenSauna.com.

Mocht een retourpakket onverhoopt niet bij BouwJeEigenSauna.com aankomen of tijdens transport zijn beschadigd dan bent u, als afzender van het pakket, aansprakelijk. Zorgt er alstublieft voor dat je het pakket aangetekend aan ons retour stuurt. Wij hopen hiermee de mogelijke (onnodige) discussie tussen BouwJeEigenSauna.com, jou als klant en de pakketdienst te voorkomen.