Algemeen

Algemene info infra

De infraroodcabine heeft de laatste jaren een volwaardige plaats naast de traditionele sauna veroverd. Niet alleen in een cabine worden infraroodstralers geplaatst, maar ook gewoon in de badkamer of slaapkamer.

Wat is het verschil tussen sauna en infrarood?

De temperatuur van infrarood ligt rond de 55 graden terwijl die van de sauna tussen de 80 – 100 graden zit. Daarnaast is het doel van infraroodstraling voornamelijk het ontspannen van spieren en verlichten van bijvoorbeeld rug- en nekklachten. Bij de Finse sauna gaat het meer om het ontgiften en reinigen van het lichaam.

Voordelen van infrarood!

  • Ontspanning van spieren. De kort- en langgolvige stralers zorgen voor een werking zowel op de opperhuid als op de onderhuid. Door de warmte zetten bloedvaten zich uit en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Dit zorgt voor ontspanning van de spieren en verlichting van gewrichtspijn.
  • Kort en krachtig. In vergelijking met de sauna neemt het gebruik van de infraroodstraler niet veel tijd in beslag. Zo duurt een infraroodsessie maar 20 á 30 minuten in beslag!
  • Gezond voor de huid. Door de warmte, die de stralers afgeven, gaat men transpireren en dit zorgt voor afgifte van afvalstoffen.
  • Neemt weinig ruimte in beslag. De infraroodstralers kunnen los in de ruimte worden geplaatst, zoals in de badkamer bijvoorbeeld. Infraroodstralers kunnen ook in een infraroodcabine zitten, maar dit heeft minder ruimte nodig dan een sauna omdat men over het algemeen zit voor een straler in plaats van ligt.