Informatie zelfbouw

Het bouwen van een sauna is goed haalbaar voor iedere doe-het-zelver. Het enige wat je nodig hebt zijn basis timmervaardigheden met bijbehorend gereedschap en basiskennis van de elektrische installatie. Met het overige helpen we je graag via onze website, email of telefonisch contact.

In de volgende pagina’s vind je info over het ontwerp, de gebruikte materialen, saunakachels en accessoires.

  • Ben je een echte doe-het-zelver en pas je de cabine graag volledig aan op de beschikbare ruimte en je eigen bijzondere wensen is het aan te raden om losse materialen te kopen.
  • Ben je gek op klussen, maar vind je het fijn als wij het voorbereidende reken- en denkwerk voor je doen? Bestel dan een zelfbouwpakket. Wij stellen deze naar wens samen voor elke gewenste maat cabine, óók als die niet standaard in onze website staat.
  • Wil je dat wij het meeste werk voor je doen zodat je zelf nog enkel de sauna hoeft te monteren & aansluiten? Koop dan een geprefabriceerd bouwpakket op maat.
  • Geen behoefte aan maatwerk? Wij hebben ook een collectie standaard saunacabines, onder andere van het Duitse kwaliteitsmerk Weka. Zij geven maar liefst 5 jaar garantie op alle houten onderdelen van hun saunacabines die ook nog eens vaak zeer aantrekkelijk zijn geprijsd.
  • Wilt u alles aan ons overlaten? Koop dan een geprefabriceerd bouwpakket die wij bij u komen monteren! Van tevoren wordt bij u ingemeten, vervolgens wordt de cabine in gemaakt in de werkplaats en uiteindelijk gemonteerd bij u.

 

 

Tip: Begin niet in het wilde weg aan de bouw van je sauna, maar neem de aangeboden informatie eerst even door. Je zult ontdekken dat een sauna net iets meer is dan een houten hok met een kachel er in. Zaken als de juiste plaatsing van het dampscherm, de positie van de verluchtingsroosters en het bepalen van het vermogen van de kachel komen aan bod.

 

Tip: U mag natuurlijk zelf bepalen waar u begint met informatie lezen en als u denkt ‘WAAR MOET IK BEGINNEN?’ dan is het handig het stappenplan te volgen. Bij het volgen van het stappenplan kunt u gaandeweg zelf u bestelling plaatsen. Klik hier voor het stappenplan.