You can leave your hat on

Het dragen van een muts in de sauna is een traditie in de Finse en Russische sauna (banja). Vooral de Russen nemen hun saunabaden zeer heet. Met een muts houdt je het hoofd koel en wordt het saunabad wat aangenamer.

Naast de klassieke modellen komen er steeds meer grappige mutsen op de markt waarmee je uitdrukking kunt geven aan je karakter, je humeur of die passen bij de gelegenheid.

Wij van BouwJeEigenSauna vinden de mutsen vooral leuk als variate op het gewone saunabad. Onder het mom van 'probeer eens iets anders' maken we er een Russisch ritueel van. Stoken de cabine flink op, nemen een emmer water met een Vihta om elkaar af te slaan, kiezen een passende muts en zorgen voor aangepaste hapjes en drankjes. Avond geslaagd.  

De beste mutsen worden gemaakt van wolvilt. De wol heeft een prima isolerende werking en bovendien kan wol veel vocht opnemen zonder nat & slap te worden.
Door de muts blijft het hoofd en haar aanzienlijk koeler, dit kan wel 20°C schelen. Vilt is zeer duurzaam en prima te wassen (wolwas) of op de hand in koud of lauw water.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.