6 redenen om je eigen sauna te hebben

Wanneer je nadenkt over het plaatsen van een sauna in het eigen huis zijn hier 6 argumenten om je over de streep te trekken.

Thuis heb je Privacy
Ontspannen en genieten behoren tot de belangrijkste geneugten van het saunabad en deze geneugten zijn soms makkelijker bereikbaar wanneer je niet gehinderd bent door de aanwezigheid van anderen.
Niet iedereen voelt zich in even comfortabel tussen de naakte lijven van onbekende mensen. Omdat je je eigen lichaam niet wilt blootstellen aan de vluchtige blikken van andere saunabezoekers. Of omdat je zelf niet geconfronteerd wenst te worden met de fijne vleeswaren van mensen die je niet kent.
Steeds meer openbare sauna’s bieden badkledingdagen aan om saunagebruikers over deze streep te trekken maar de ideale oplossing is een sauna thuis.

Thuis doe je het op je Eigen Manier
In een openbare sauna gelden er regels die ervoor moeten zorgen dat de sfeer op een voor iedereen aanvaardbaar niveau blijft. ‘Grote’ groepen zijn niet welkom, stilte is de rechtlijn en zelf opgieten is uit den boze,… Enerzijds voel je soms zelf de behoefte de regels aan je laars te lappen en anderzijds ken je ook de ergernis jegens anderen die doen alsof de regels voor hen niet bestaan…
Thuis gelden enkel je eigen regels, je praat wanneer je wilt, de temperatuur staat op je eigen comfortniveau en opgieten doe je met je eigen favoriete geur.

Thuis is het Hygiënisch
De meeste openbare sauna’s nemen hygiëne zeer serieus en de hoge temperatuur in saunacabines werkt sterk desinfecterend. Maar het blijven publieke plaatsen waar dagelijks talloze mensen gebruik maken van dezelfde faciliteiten. Het zijn dan ook verzamelplaatsen van zweetplekken, huidschilfers, haren en ander forensisch materiaal waar je niet altijd op zit te wachten.
Thuis heb je de hygiëne volledig zelf in de hand. Wat je onverhoopt aan lichaamseigen stoffen aantreft beleef je toch anders want afkomstig van mensen uit je eigen kring.

Thuis is lekker makkelijk
Niets plannen, geen reservering, geen reistijd maar gewoon spontaan de sauna in op het moment dat het jou goed uitkomt. In het weekend na een flinke wandeling even opwarmen in de sauna, ’s avonds met je partner even bijpraten en ontspannen, even een moment voor jezelf na een dag hard werken,…
Met een eigen sauna thuis kan het.

Een sauna thuis is gezond
Veel voordelen van een sauna voor de gezondheid zijn bekend. De sauna werkt stres-verlagend, geeft energie, is goed voor de huid, is sterk reinigend, stimuleert de bloesomloop en helpt bij afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Regelmatig saunabezoek verhoogt de weerstand van je lichaam en maakt het minder gevoelig voor hitte & koude. Recent wetenschappelijk onderzoek toont een sterk verband aan tussen het gebruik van een sauna en het verminderen van het risico op hartfalen.
Een sauna is dus een prima manier om op een ontspannen manier je gezondheid een grote dienst te bewijzen.

Een sauna thuis is een goede investering
Een bezoek aan een openbare sauna is een prima investering voor je gezondheid maar een aanslag op je portemonnee. Een sauna thuis voorkomt dat er keer op keer een gat geslagen wordt in je budget.
Verder is een mooi geïntegreerde sauna een luxe die net als een zwembad waarde toevoegt aan de woning.

Dus twijfel niet langer en kijk samen met BouwJeEigenSauna hoe ook in jouw huis een sauna kan worden geïntegreerd. 

Tags: Sauna, Tips

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.